
Olivoljemarinerad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 1042

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 1.0 kilo 43%
Olivolja 2.0 dl 36%
Dill 1.0 knippe 0%
Gurksallad
Gurka 1.0 styck 1%
Dill 1.0 knippe 0%
Mynta färsk 6.0 blad 0%
Philadelphia naturell } 200.0 gram 11%
Yoghurt grekisk 2.0 dl 6%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Lägg dill i en ugnsfast form. Krydda lax med salt och peppar runt om. Lägg på dillen med skinnsidan upp. Häll på olivolja. Var noga med att täcka med plastfilm eller folie. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera i 5 timmar.
- Sätt ugnen på 175ºC. Baka laxen 15-20 minuter.
- Skala och kärna ur gurka. Riv eller skär i fina tärningar. Finhacka dill och mynta. Blanda yoghurt och philadelphiaost. Rör ihop med gurka, dill, mynta och pressad citron. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Ta ut laxen ur ugnen. Dra av skinnet medan laxen är varm och skinnet släpper lätt. Servera laxen varm, kall eller ljummen. Lägg upp på fräsch dill. Garnera med tomatklyftor runt om. Servera med gurksåsen och valfria grönsaker.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Olivoljemarinerad lax
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan