Gazpacho med mandel (LCHF-recept)

Gazpacho med mandel (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomatjuice

1.0 

liter

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

1.0 

dl

Vinäger

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Creme fraiche

2.0 

msk

Sötmandel hackad

0.5 

dl

Kryddgrönt

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1271 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 365 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomatjuice 1.0 liter 15%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Gul lök 0.5 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Olivolja 1.0 dl 59%

Vinäger 0.5 dl 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Creme fraiche 2.0 msk 8%

Sötmandel hackad 0.5 dl 12%

Kryddgrönt 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Skär alla grönsaker i fina bitar. Mixa slät med tomatjuice och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt till servering.
  2. Toppa med crème fraiche, mandel och kryddgrönt.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kall förrättssoppa

Liknande recept som Gazpacho med mandel (LCHF-recept)