Beer Can Chicken, ölkyckling på burk

Foto: Santa Maria ¤

Beer Can Chicken, ölkyckling på burk

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingkött med skinn

1.0 

styck

BBQ Rub Herbs (Santa Maria)

1.0 

förp.

Lättöl (2,3%)

33.0 

cl

BBQ Sauce Tangy Fruit Santa Maria }

1.0 

dl

 

Bluecheesesallad

 

 

 

Romansallat

1.0 

huvud

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Salladslök

2.0 

styck

Blåmögelost

150.0 

gram

Valnötter hackade

1.0 

dl

 

Dressing

 

 

 

Vitvinsvinäger

0.5 

msk

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Ångbehållare till grill >

 

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 936

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3743 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 19%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 355 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingkött med skinn 1.0 styck 59%

BBQ Rub Herbs (Santa Maria) 1.0 förp. 2%

Lättöl (2,3%) 33.0 cl Äts ej

BBQ Sauce Tangy Fruit Santa Maria } 1.0 dl 6%

 

Bluecheesesallad 

Romansallat 1.0 huvud 1%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Salladslök 2.0 styck 0%

Blåmögelost 150.0 gram 17%

Valnötter hackade 1.0 dl 13%

 

Dressing 

Vitvinsvinäger 0.5 msk 0%

Olivolja 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Ångbehållare till grill > Äts ej

Så grillas kyckling > Äts ej

Skapat av: Santa Maria

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. För ändamålet krävs en stor utegrill. Tänd grillen med briketter. När fin glöd uppnåtts, maka på briketterna åt ena sidan för att ge indirekt värme.
  2. Krydda kyckling med BBQ Rub Herbs både inuti och utanpå. Ställ åt sidan.
  3. Grilla: När glöden är bra, öppna en ölburk. Grilltemperaturen skall vara cirka 200°C. Drick ett par klunkar. Trä kycklingen över ölburken så den "sitter" över burken. Ställ den i en ugnsfast form. Placera på gallret vid sidan om glöden, lägg över locket på grillen. Vrid kycklingen flera gånger under stektiden för jämn värmespridning.
  4. Pensla kycklingen med American BBQ Sauce när cirka 10 minuter återstår av grilltiden. Kycklingen är färdig efter cirka 1 timme, när köttsaften är klar, inte rosa och kycklingens kärntemperatur uppnår 82°C. Ta bort ölburken. Skär upp kycklingen i mindre bitar innan servering.
  5. Sallad: Bryt sallad i grova bitar. Strimla selleri och salladslök. Lägg i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla över salladen. Smula över blåmögelost och valnötter precis innan servering.

Kockens kommentar

En amerikansk klassiker som inte lämnar någon besviken. Ångan från ölen gör kycklingen riktigt saftig och god. Se film > Så grillas kyckling.

Såsalternativ

Sauce Diable, pepparstark djävulssås

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Beer Can Chicken, ölkyckling på burk