Amarulamousse

Foto: Skånemejerier ¤

Amarulamousse

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Ägg

4.0 

styck

Agavesirap

0.5 

dl

Gräddlikör

2.5 

dl

Gelatinblad

6.0 

styck

Vispgrädde

3.0 

dl

Kakaopulver

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2039 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 16%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 68 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 12%

Agavesirap 0.5 dl 11%

Gräddlikör 2.5 dl 23%

Gelatinblad 6.0 styck 2%

Vispgrädde 3.0 dl 53%

Kakaopulver 0%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Skapat av: Skånemejerier

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Smält bladen i lite vatten. Vispa grädde.
  2. Vispa ägg och agavesirap. Blanda i Amarula, den vispade grädden samt gelatinbladen.
  3. Fördela i formar, martiniglas, whiskyglas eller liknande. Pudra över lite kakao före serveringen.

Kockens kommentar

Amarula är en sydafrikansk gräddlikör smaksatt med frukt från marulaträdet. 

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Amarulamousse