Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2039 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 12%
Agavesirap 0.5 dl 11%
Gräddlikör 2.5 dl 23%
Gelatinblad 6.0 styck 2%
Vispgrädde 3.0 dl 53%
Kakaopulver 0%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Skapat av: Skånemejerier
Tillagning
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Smält bladen i lite vatten. Vispa grädde.
- Vispa ägg och agavesirap. Blanda i Amarula, den vispade grädden samt gelatinbladen.
- Fördela i formar, martiniglas, whiskyglas eller liknande. Pudra över lite kakao före serveringen.
Kockens kommentar
Amarula är en sydafrikansk gräddlikör smaksatt med frukt från marulaträdet.Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Amarulamousse
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: