
Helstekt lökfylld piementokyckling med ljummen sallad på paprika och zucchini
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 2.2 kilo 65%
Rökt paprikapulver 1.0 msk 0%
Gul lök 4.0 styck 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Zucchini 2.0 styck 2%
Squash 1.0 styck 1%
Fänkål 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 15%
Vinäger 3.0 msk 0%
Potatis 400.0 gram 6%
Kvisttomater 2.0 styck 1%
Babyspenat 100.0 gram 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (1 tim 20 min )
- Värm ugnen till 200°C varmluft (210°C i vanlig ugn).
- Skala och skär gul lök och vitlök i skivor. Salta och peppra kyckling inuti och runt om. Gnid in kycklingen runt om med piementon (rökt paprikapulver). Fyll fågelns inre med den skivade löken. Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under. Sätt i mitten av ugnen. Baka i cirka 15 minuter så att skinnet får fin färg.
- Sänk sedan värmen till 120°C (130°C i vanlig ugn). Baka ytterligare 45-50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°C. Ta ut och låt vila 10-15 minuter innan du skär i den.
- Skär zucchini, rödlök, fänkål och paprika i mindre bitar. Läg i långpanna. Salta och peppra. Ripla med hälften av olivoljan. Baka mjuka i ugnen. Med kycklingen på separat plåt om du har varmluftsugn annars baka separat.
- Koka potatis mjuk i saltat vatten. Skär i bitar. Blanda med övriga grönsaker. Dressa med olivolja, vinäger, salt och peppar. Toppa med tärnade tomater och spenat. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Detta recept går alldeles utmärkt att laga på vanlig hel kyckling 1-1 ½ kg. Tänk bara på att steka lite kortare tid i ugnen i och med att denna fågel är mindre.Piemonte är rökt paprikapulver.
Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Helstekt lökfylld piementokyckling med ljummen sallad på paprika och zucchini
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrus
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kyckling med potatisgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klippt kyckling med chilibearnaise
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gårdskyckling med citronsås och haricots verts
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med smått och gott
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Ballotine de poulet, fylld kycklingroulade
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan