Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten

Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba kokt

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Gräslök

1.0 

knippe

Sallatsblad

50.0 

gram

Rågbröd

4.0 

skivor

Västerbotten hårdost

50.0 

gram

Creme fraiche

0.5 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Dill

 

 

 

Sås

 

 

 

Senap fransk osötad

0.5 

msk

Farinsocker

0.5 

msk

HP-sås

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1762 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 207 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba kokt 2.0 styck 15%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Majonnäs äkta 0.5 dl 19%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Sallatsblad 50.0 gram 0%

Rågbröd 4.0 skivor 28%

Västerbotten hårdost 50.0 gram 11%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

Dill 0%

 

Sås 

Senap fransk osötad 0.5 msk 0%

Farinsocker 0.5 msk 1%

HP-sås 0.5 dl 3%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå och mogna några timmar.
  2. Pilla ur köttet från krabba. Spara klorna så hela som möjligt. Lägg inkråmet i en skål. Tillsätt majonnäs och fint skuren gräslök. Smaksätt med skalet från riven citron, salt och vitpeppar. Rör runt försiktigt.
  3. Riv ost. Blanda med crème fraiche. Bred på hälften av fullkornsbrödskivorna. Lägg de andra skivorna över. Smörstek gyllenbruna.
  4. Varva allt på tallrikar. Servera på en gång så att toasten är ljummen. Och servera en liten klick mörk senapssås till.

Kockens kommentar

Prova den här matiga och smakrika krabbsalladen. Enkelt att tillaga, men senapssåsen behöver du göra i god tid då den behöver stå och mogna några timmar.

Fler recept inom Krabbförrätter

Liknande recept som Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten