
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1762 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Krabba kokt 2.0 styck 15%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Majonnäs äkta 0.5 dl 19%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Sallatsblad 50.0 gram 0%
Rågbröd 4.0 skivor 28%
Västerbotten hårdost 50.0 gram 11%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Dill 0%
Sås
Senap fransk osötad 0.5 msk 0%
Farinsocker 0.5 msk 1%
HP-sås 0.5 dl 3%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå och mogna några timmar.
- Pilla ur köttet från krabba. Spara klorna så hela som möjligt. Lägg inkråmet i en skål. Tillsätt majonnäs och fint skuren gräslök. Smaksätt med skalet från riven citron, salt och vitpeppar. Rör runt försiktigt.
- Riv ost. Blanda med crème fraiche. Bred på hälften av fullkornsbrödskivorna. Lägg de andra skivorna över. Smörstek gyllenbruna.
- Varva allt på tallrikar. Servera på en gång så att toasten är ljummen. Och servera en liten klick mörk senapssås till.
Kockens kommentar
Prova den här matiga och smakrika krabbsalladen. Enkelt att tillaga, men senapssåsen behöver du göra i god tid då den behöver stå och mogna några timmar.Fler recept inom Krabbförrätter
Liknande recept som Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
-
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Tid: 5 min (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Svårighet: Lätt, Receptgivare: