Rispappersrullar med surimi (crabsticks)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rispappersrullar med surimi (crabsticks)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Crab sticks

12.0 

gram

Rispapper

12.0 

gram

Gurka

1.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Hoisinsås }

0.5 

dl

Sesamfrön

1.0 

msk

Mynta färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

 

Sås:

 

Sojasås

1.0 

dl

Söt/sweet chilisås

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 1

Recept: 543 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 201 gram)

Ingredienser

Visa:

Crab sticks 12.0 gram 3%

Rispapper 12.0 gram 8%

Gurka 1.0 styck 9%

Salladslök 4.0 styck 4%

Hoisinsås } 0.5 dl 25%

Sesamfrön 1.0 msk 10%

Mynta färsk 1.0 kruka 3%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%

 

Sås:

Sojasås 1.0 dl 13%

Söt/sweet chilisås 0.5 dl 21%

Tillagning (20 min )

  1. Dela crabsticksen på längden. Kärna ur gurka och strimla. Skiva salladslöken på snedden. Strimla chili. Hacka mynta. Riv citronskal.
  2. Blanda alla grönsakerna. Blötlägg rispapper i lite varmt vatten, ett par i taget.
  3. Lägg rispapperna på en skärbräda. Lägg på grönsaker. Pensla över lite hoisinsås. Lägg på crabsticks. Rullla ihop tight.
  4. Blanda ihop soja och sweet chili. Servera som dippsås.

Kockens kommentar

Serveras som förrätt eller lätt måltid. Dubbla portionsmängderna för hel måltid.

Fler recept inom Krabbförrätter

Liknande recept som Rispappersrullar med surimi (crabsticks)