Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 1
Recept: 543 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Crab sticks 12.0 gram 3%
Rispapper 12.0 gram 8%
Gurka 1.0 styck 9%
Salladslök 4.0 styck 4%
Hoisinsås } 0.5 dl 25%
Sesamfrön 1.0 msk 10%
Mynta färsk 1.0 kruka 3%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%
Sås:
Sojasås 1.0 dl 13%
Söt/sweet chilisås 0.5 dl 21%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Dela crabsticksen på längden. Kärna ur gurka och strimla. Skiva salladslöken på snedden. Strimla chili. Hacka mynta. Riv citronskal.
- Blanda alla grönsakerna. Blötlägg rispapper i lite varmt vatten, ett par i taget.
- Lägg rispapperna på en skärbräda. Lägg på grönsaker. Pensla över lite hoisinsås. Lägg på crabsticks. Rullla ihop tight.
- Blanda ihop soja och sweet chili. Servera som dippsås.
Kockens kommentar
Serveras som förrätt eller lätt måltid. Dubbla portionsmängderna för hel måltid.Fler recept inom Krabbförrätter
Liknande recept som Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
-
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Tid: 5 min (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Svårighet: Lätt, Receptgivare: