
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1590 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 2.0 styck 15%
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 12%
Grädde 2.0 dl 45%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Rapsolja 2.0 msk 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Honung flytande 1.0 msk 4%
Körvel färsk 1.0 knippe 1%
Mâchesallad 1.0 förp. 1%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning
- Dela krabb-benen. Skär i små bitar.
- Finhacka schalottenlök. Fräs i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt honung. Smaksätt med pressad citron och finrivet citronskal.
- Plocka blomkål i buketter. Behåll 1/4 till råstekning. Koka resten av blomkålen i grädde tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Mixa den slät. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Råstek blomkålsbuketterna i rapsolja så att de blir krispiga och får lite färg, cirka 5 minuter.
- Lägg upp purén med krabban och blomkålsbuketterna. Ringla över citronette. Garnera med sallad och körvel.
Kockens kommentar
En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.Fler recept inom Krabbförrätter
Liknande recept som Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
-
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Tid: 5 min (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Svårighet: Lätt, Receptgivare: