Kungskrabba med blomkålscreme och citronette

Kungskrabba med blomkålscreme och citronette

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kungskrabba (ben)

2.0 

styck

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Grädde

2.0 

dl

Schalottenlök

2.0 

styck

Rapsolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Honung flytande

1.0 

msk

Körvel färsk

1.0 

knippe

Mâchesallad

1.0 

förp.

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1590 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Kungskrabba (ben) 2.0 styck 15%

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 12%

Grädde 2.0 dl 45%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Rapsolja 2.0 msk 14%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Honung flytande 1.0 msk 4%

Körvel färsk 1.0 knippe 1%

Mâchesallad 1.0 förp. 1%

Salt och vitpeppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Dela krabb-benen. Skär i små bitar.
  2. Finhacka schalottenlök. Fräs i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt honung. Smaksätt med pressad citron och finrivet citronskal.
  3. Plocka blomkål i buketter. Behåll 1/4 till råstekning. Koka resten av blomkålen i grädde tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Mixa den slät. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Råstek blomkålsbuketterna i rapsolja så att de blir krispiga och får lite färg, cirka 5 minuter.
  5. Lägg upp purén med krabban och blomkålsbuketterna. Ringla över citronette. Garnera med sallad och körvel.

Kockens kommentar

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.

Fler recept inom Krabbförrätter

Liknande recept som Kungskrabba med blomkålscreme och citronette