Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1138 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 500.0 gram 23%
Ingefära färsk 1.5 cm 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Citrongräs 1.0 styck 1%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Dragon färsk 3.0 kvistar 0%
Vitvinsvinäger 1.0 dl 2%
Worcestershiresås 1.0 msk 1%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 64%
Salt 0%
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar.
Klipp bort en bit skal på varje ända (se bild). - Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.
- Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 minuter.
- Vispa ner kallt smör klickvis i såsen.
Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen.
Smaka av med tabasco och salt. - Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.
Kockens kommentar
Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, det vill säga krabbköttet fyller inte ut skalet.
Fler recept inom Krabbförrätter
Liknande recept som Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
-
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Tid: 5 min (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Svårighet: Lätt, Receptgivare: