
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 500.0 gram 37%
Vårlök 3.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 3%
Paprika röd 0.5 styck 3%
Purjolök 10.0 cm 3%
Sesamfrön 0.5 dl 25%
Maizena ljus 0%
Tillbehör:
Sötsur sås 1.5 dl 21%
Kockskolan:
Om sötsura såser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 minuter extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.
- Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.
- Skala krabban och klipp den i mindre bitar (klipp med sax, krabbskalet är mjukt). Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök.
- Woka (stek) grönsakerna 2-3 minuter i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.
- Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.
- Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.
Kockens kommentar
Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.
Passar till
Fler recept inom Krabbförrätter
Liknande recept som Kungskrabba Chinoise (förrätt)
-
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Tid: 5 min (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rispappersrullar med surimi (crabsticks)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba med blomkålscreme och citronette
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Krabbsallad med mörk senapssås och toast västerbotten
Svårighet: Lätt, Receptgivare: