Kungskrabba Chinoise (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kungskrabba Chinoise (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kungskrabba (ben)

500.0 

gram

Vårlök

3.0 

styck

Paprika grön

1.0 

styck

Paprika röd

0.5 

styck

Purjolök

10.0 

cm

Sesamfrön

0.5 

dl

Maizena ljus

 

 

Matolja till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Sötsur sås

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 205 gram)

Ingredienser

Visa:

Kungskrabba (ben) 500.0 gram 37%

Vårlök 3.0 styck 2%

Paprika grön 1.0 styck 3%

Paprika röd 0.5 styck 3%

Purjolök 10.0 cm 3%

Sesamfrön 0.5 dl 25%

Maizena ljus 0%

Matolja till stekning 0%

 

Tillbehör:

Sötsur sås 1.5 dl 21%

 

Kockskolan:

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 minuter extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.
  2. Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.
  3. Skala krabban och klipp den i mindre bitar (klipp med sax, krabbskalet är mjukt). Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök.
  4. Woka (stek) grönsakerna 2-3 minuter i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.
  5. Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.

  6. Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.

Kockens kommentar

Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.

Passar till

Hemlagad sötsur sås

Fler recept inom Krabbförrätter

Liknande recept som Kungskrabba Chinoise (förrätt)