Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1284 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 70%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Äpple grönt 1.0 styck 4%
Pepparrot 4.0 cm 3%
Cocktailtomater 12.0 styck 4%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 18%
Rädisor 4.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 24 tim )
- Dag 1: Tärna lax. Tärna äpple. Pressa citron. Blanda äpple, citron och lax. Blanda i olja. Låt stå kallt över natten.
- Dag 2: Dela tomater. Skiva rädisor. Blanda med laxen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat. Garnera med något fint grönt.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan