Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé färsk

500.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Äpple grönt

1.0 

styck

Pepparrot

4.0 

cm

Cocktailtomater

12.0 

styck

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Rädisor

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1284 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 237 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 500.0 gram 70%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Äpple grönt 1.0 styck 4%

Pepparrot 4.0 cm 3%

Cocktailtomater 12.0 styck 4%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 18%

Rädisor 4.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min + 24 tim )

  1. Dag 1: Tärna lax. Tärna äpple. Pressa citron. Blanda äpple, citron och lax. Blanda i olja. Låt stå kallt över natten.
  2. Dag 2: Dela tomater. Skiva rädisor. Blanda med laxen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat. Garnera med något fint grönt.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat