Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1163

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingkött med skinn 1.0 st stor 73%
Borretanalök 12.0 styck 5%
Champinjoner färska 12.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 8%
Vitt vin 2.0 dl 3%
Grädde 1.0 dl 8%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Skala borretanalök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.
- Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.
- Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.
Kockens kommentar
Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Hel kyckling i ugn
Liknande recept som Kyckling med svamp och lök i lergryta
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Helstekt Bosarpkyckling fylld med vårprimörer
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsklar Gårdskyckling fylld med citrus
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kyckling med potatisgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klippt kyckling med chilibearnaise
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gårdskyckling med citronsås och haricots verts
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med smått och gott
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Ballotine de poulet, fylld kycklingroulade
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan