Kyckling med svamp och lök i lergryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kyckling med svamp och lök i lergryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingkött med skinn

1.0 

st stor

Borretanalök

12.0 

styck

Champinjoner färska

12.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Vitt vin

2.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 1163

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 625 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingkött med skinn 1.0 st stor 73%

Borretanalök 12.0 styck 5%

Champinjoner färska 12.0 styck 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 8%

Vitt vin 2.0 dl 3%

Grädde 1.0 dl 8%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg en lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Skala borretanalök. Dela champinjoner. Skala morot. Skiva citron.
  3. Ta upp lergrytan. Lägg i kyckling. Lägg på lök och morötter. Lägg i alla övriga ingredienser. Strö över lite salt.
  4. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt den stå i cirka 1 timme.

Kockens kommentar

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Hel kyckling i ugn

Liknande recept som Kyckling med svamp och lök i lergryta