Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 763

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 17%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Portionsbröd 4.0 styck 34%
Kycklingbröst med skinn 2.0 st stora 23%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 16%
Creme fraiche 2.0 dl 21%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Krydda kycklingbröst med salt och peppar. Stek i panna till klara, en innertemperatur på 70°C. Låt svalna.
- Knaperstek bacon. Blanda creme fraiche och senap. Skala och skiva lök.
- Varva alla ingredienserna i brödet.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Kycklingsmörgås med bacon
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan