
Nikkaluoktasoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 0
Recept: 943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nikkaluokta soppa med fylliga smaker
Smör normalsaltat 2.0 msk 20%
Nötfärs 350.0 gram 68%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Kryddpeppar 7.0 korn Äts ej
Vatten kallt 1.0 liter 0%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 3%
Purjolök strimlad 3.0 dl 3%
Vitkål strimlad 2.0 dl 2%
Sojasås 1.0 msk 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Peppar grovmald 1.0 tsk 1%
Skapat av: uppernio
Tillagning
- Börja med att koka upp vatten i en kastrull, lägg i kryddpeppar och lagerblad tillsätt buljongtärningarna låt koka ca 5 minuter.
- Strimla purjolök och vitkål. När det är är gjort plocka upp lagerblad och kryddpeppar, tillsätt sedan den strimlade purjolöken och vitkålen. Låt detta ligga och småkoka.
- Medans de ligger i buljongvattnet, fräs nötfärsen i smöret tills det får en fin gyllen brunfärg. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar och soja. Blanda ihop detta i en större kastrull och njut till dofterna.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Nikkaluoktasoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan