Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Squash 1.0 styck 3%
Fullkornsvetemjöl 2.0 dl 19%
Ägg 1.0 styck 3%
Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Riven ost 1.0 dl 7%
Palsternacka 2.0 styck 7%
Morot 2.0 styck 4%
Linfrön hela 4.0 msk 10%
Lax rökt 250.0 gram 20%
Gräddfil 1.0 dl 7%
Smör och/el. matolja 4.0 msk 20%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Finriv morot, palsternacka, ost och vitlök. Grovriv squash och finhacka chilin.
- Blanda samman grönsaker, mjöl, ägg, salt och peppar till en smet.
- Stek på svag värme under lock ca 4 minuter på varje sida.
- Servera med några skivor rökt lax och en klick gräddfil.
Kockens kommentar
Det går att byta ut den rökta laxen till steka laxbitar.Gräddfilen kan bytas mot naturell youghurt med lite kesella mager alt. grekisk/turkisk youghurt.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Squashplättar med rökt lax
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan