Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 97

GBR (GI) / port: 0
Recept: 193 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 9%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 65%
Kvarg 1% fett 2.0 msk 11%
Kruskakli 0.5 dl 14%
FiberHusk } 1.0 msk 6%
Pofiber 2.0 msk N/A
Pofiber } 2.0 msk 2%
Bakpulver 0.5 tsk 2%
Salt 0%
Skapat av: MalinA
Tillagning
- Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.
- Häll smeten i en mikrosäker form (rektangulär matlåda i plast), och täck formen med plastfilm.
- Gör några hål i plastfilmen och kör sedan formen i mikrovågsugn på full effekt i 5 minuter.
- Låt därefter brödet svalna något och skär det sedan i 4 bitar.
- Rosta i brödrosten innan de skall ätas.
Kockens kommentar
Dukan-diet är en variant av LCHF-kost skapad av fransmannen Pierre Dukan.Fler recept inom Ljust matbröd
Liknande recept som Dukanbröd i micron
-
Rågsiktsbröd - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grahamslimpa med anis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skållat solrosbröd
Tid: 3 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lantbrödsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
VR-limpa - ljus eller mörk sirapslimpa, sötlimpa
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Vörtbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Bondbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Schweiziskt bondbröd
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågsiktsbröd med fördeg
Tid: 3 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa rågbaguetter
Tid: 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen