Kikärts”kött”bullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kikärts”kött”bullar

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 20

Kikärter konserv

6.0 

dl

Vetemjöl

2.5 

msk

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

tsk

Salt

1.5 

tsk

Kryddpeppar

1.0 

tsk

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 1

Recept: 980 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 30 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärter konserv 6.0 dl 59%

Vetemjöl 2.5 msk 8%

Gul lök 1.0 styck 5%

Smör normalsaltat 2.0 tsk 7%

Salt 1.5 tsk 0%

Kryddpeppar 1.0 tsk 1%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 1%

Smör till stekning 2.0 msk 20%

Tillagning (20 min )

  1. Häll av spadet och skölj kikärter. Blanda alla ingredienser utom lök i en mixer eller matberedare. Mixa slätt.
  2. Skala och hacka lök fint. Stek i smör. Blanda i smeten till en jämn smet. Forma runda bollar. Stek i smöret tills de fått en jämn färg.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Kikärts”kött”bullar