Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!

Foto: Medlemsrecept

Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Avokado

2.0 

styck

Räkor skalade

500.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Senapspulver Colman´s

0.5 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Ättikssprit 12%

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 221 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 2.0 styck 28%

Räkor skalade 500.0 gram 36%

Majonnäs äkta 0.5 dl 23%

Creme fraiche 0.5 dl 11%

Dill 1.0 knippe 1%

Senapspulver Colman´s 0.5 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Ättikssprit 12% 0.5 tsk 0%

Skapat av: hannawe

Tillagning

  1. Skala räkorna, använder du färdigskalade ska du krama ut dem i lite hushållspapper så det inte är blöta och sladdriga.
  2. Blanda lika delar majonäs och crème fraiche i en skål och krydda med lite colmans senapspulver, salt, peppar, pressad citron och mycket dill. Smaka av ordentligt.
  3. Blanda allting och låt stå minst 10 min i kylen. Servera som förrätt i en avokadohalva. Väldigt väldigt gott!

Kockens kommentar

Ikväll testade jag för första gången att köpa ”handskalade” räkor i en liten plasthink på ICA. De var av samma typ som man brukar få på salladsställen men om du kramar ur lagen ur räkorna blir röran helt ok. Godast är så klart att skala egna räkor men det är inte alltid man är på det humöret eller orkar.

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!