Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 170
Kcal / portion: 376
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 28%
Räkor skalade 500.0 gram 36%
Majonnäs äkta 0.5 dl 23%
Creme fraiche 0.5 dl 11%
Dill 1.0 knippe 1%
Senapspulver Colman´s 0.5 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Ättikssprit 12% 0.5 tsk 0%
Skapat av: hannawe
Tillagning
- Skala räkorna, använder du färdigskalade ska du krama ut dem i lite hushållspapper så det inte är blöta och sladdriga.
- Blanda lika delar majonäs och crème fraiche i en skål och krydda med lite colmans senapspulver, salt, peppar, pressad citron och mycket dill. Smaka av ordentligt.
- Blanda allting och låt stå minst 10 min i kylen. Servera som förrätt i en avokadohalva. Väldigt väldigt gott!
Kockens kommentar
Ikväll testade jag för första gången att köpa ”handskalade” räkor i en liten plasthink på ICA. De var av samma typ som man brukar få på salladsställen men om du kramar ur lagen ur räkorna blir röran helt ok. Godast är så klart att skala egna räkor men det är inte alltid man är på det humöret eller orkar.Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan