Lägg till ingredienser

Antal granar: 20

Smör normalsaltat

175.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Farinsocker

1.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Glögg

0.7 

dl

Lingonsylt konserverad

1.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Kanel mald

3.0 

tsk

Kardemumma mald

1.5 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Små bakformar

 

 

 

Garnering:

 

Florsocker

1.0 

dl

Vatten

 

 

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 344

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4135 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 17%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 175.0 gram 31%

Strösocker 1.5 dl 14%

Farinsocker 1.0 dl 7%

Ägg 4.0 styck 6%

Creme fraiche 1.0 dl 8%

Glögg 0.7 dl 2%

Lingonsylt konserverad 1.0 dl 4%

Vetemjöl 4.0 dl 20%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Kanel mald 3.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.5 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 0%

Små bakformar %

 

Garnering:

Florsocker 1.0 dl 6%

Vatten 0%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Rör smör, socker och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda lingonsylt med glögg och crème fraiche. Rör ner den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner det. Rör om ordentligt.
  4. Grädda: Häll smeten i formar. Baka i 20 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda florsocker och lite vatten. Spritsa på. Garnera eventuellt med sockerkulör.

Kockens kommentar

Det finns granformade silikonformar.

Alternativ

Pepparkakor

Fler recept inom Pepparkakor

Liknande recept som Peppargranar