Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 57

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 1
Recept: 694 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 1.0 styck 30%
Rödkål ansad 1.0 st liten 25%
Persika färsk 1.0 styck 9%
Dragon färsk 1.0 kvist 0%
Sparrisknoppar 5.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 9%
Citron juice+skal 1.0 styck 3%
Havssalt 2.0 krm 0%
Peppar grovmald 1.0 tsk 1%
Rapsolja ekologisk 1.0 msk 16%
Grapefruktjuice 1.0 msk 1%
Skapat av: aurea
Tillagning
- Skär upp rumsvarm avokado i klyftor.
Riv fänkål och röd kål på en mandolin.
Fin hacka allt annat. - Pressa juicen ur citronen samt zesten och grapefrukten (endast juice). Sprinkla på salt, peppar samt raps oljan och citrus mixen.
- Spar fänkålsdillen till dekoration.
Kockens kommentar
Njut bara som den är eller till grillad fisk.Fler recept inom Salladsförrätter ¤
Liknande recept som Avokado, grape och dragon sallad
-
Caesarsallad original (förrätt)
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mozzarellinesallad med oliv- och kaprispesto (förrätt)
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellinesallad med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullade räkor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan