Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Melon

150.0 

gram

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Koriander färsk

10.0 

gram

Strösocker

 

 

Salt

 

 

 

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

tsk

Gräslök

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 0

Recept: 276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 77 gram)

Ingredienser

Visa:

Melon 150.0 gram 8%

Chilifrukt röd 0.5 styck 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 8%

Koriander färsk 10.0 gram 1%

Strösocker 0%

Salt 0%

 

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 20%

Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 29%

Gräslök 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala melon och tärna den fint. Finhacka chili. Riv citronskal och pressa citronen. Hacka koriander. Blanda ihop allt. Smaka av med salt och socker. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna. Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna. Torka och krydda. Stek cirka ½ minut på varje sida.
  3. Lägg upp salladen på skedar. Toppa med pilgrimsmusslor och finskuren gräslök.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)