För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Melon

150.0 

gram

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Koriander färsk

10.0 

gram

Strösocker

 

 

Salt

 

 

 

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

tsk

Gräslök

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 0

Recept: 276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 77 gram)

Ingredienser

Visa:

Melon 150.0 gram 8%

Chilifrukt röd 0.5 styck 1%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 8%

Koriander färsk 10.0 gram 1%

Strösocker 0%

Salt 0%

 

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 10%

Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 29%

Gräslök 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala melon och tärna den fint. Finhacka chili. Riv citronskal och pressa citronen. Hacka koriander. Blanda ihop allt. Smaka av med salt och socker. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna. Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna. Torka och krydda. Stek cirka ½ minut på varje sida.
  3. Lägg upp salladen på skedar. Toppa med pilgrimsmusslor och finskuren gräslök.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)