Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 0
Recept: 276 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Melon 150.0 gram 8%
Chilifrukt röd 0.5 styck 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 8%
Koriander färsk 10.0 gram 1%
Strösocker 0%
Salt 0%
Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 20%
Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 29%
Gräslök 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala melon och tärna den fint. Finhacka chili. Riv citronskal och pressa citronen. Hacka koriander. Blanda ihop allt. Smaka av med salt och socker. Låt stå i minst 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna. Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna. Torka och krydda. Stek cirka ½ minut på varje sida.
- Lägg upp salladen på skedar. Toppa med pilgrimsmusslor och finskuren gräslök.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Melonsallad med pilgrimsmussla (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan