Fyllda tomater (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fyllda tomater (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Cocktailtomater

8.0 

styck

Färskost

100.0 

gram

Surdegsbröd

2.0 

skivor

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 2

Recept: 801 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:

Cocktailtomater 8.0 styck 4%

Färskost 100.0 gram 34%

Surdegsbröd 2.0 skivor 32%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 30%

Salt 0%

Tillagning (10 min )

  1. Lägg bröd i en matberedare. Mixa till grova smulor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i brödet och stek knaprigt. Låt rinna av på papper.
  3. Skär av lite av botten på tomater så de kan stå. Skär av toppen. Gröp ur dem. Fyll med färskost. Lägg på knapriga smulor. Lägg på fat.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Fyllda tomater (plockmat)