Pepparkakscheesecake

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparkakscheesecake

Lägg till ingredienser

Tårta (8 bitar): 10

Tårtbotten:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Färdiga pepparkakor >

250.0 

gram

Springform 22-26 cm >

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Kesella vanilj }

500.0 

gram

 

Garnering:

 

Hallon

2.0 

dl

Blåbär färska

2.0 

dl

Kumquat

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

Färdiga pepparkakor > 250.0 gram 36%

Springform 22-26 cm > 1.0 styck %

 

Fyllning:

Philadelphia naturell } 200.0 gram 15%

Kesella vanilj } 500.0 gram 23%

 

Garnering:

Hallon 2.0 dl 1%

Blåbär färska 2.0 dl 2%

Kumquat 1.0 styck 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
    Smält smör och låt svalna.
    Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.

  2. Smula pepparkakorna eller kör dem kort i mixer. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg. Ta ut och låt kallna.

  3. Blanda ost och kesella.
    Fyll pajskalet med krämen.
    Garnera med bär och frukt.
    Tag av springformen försiktigt.

Kockens kommentar

Använd valfria bär och frukter eller pepparkakssmulor till garneringen.

Fler cheesecakerecept

Cheesecake passion

Cheesecake med lime

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Pepparkakscheesecake