Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Smör normalsaltat 100.0 gram 23%
Färdiga pepparkakor > 250.0 gram 36%
Springform 22-26 cm > 1.0 styck %
Fyllning:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 15%
Kesella vanilj } 500.0 gram 23%
Garnering:
Hallon 2.0 dl 1%
Blåbär färska 2.0 dl 2%
Kumquat 1.0 styck 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och låt svalna.
Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper. - Smula pepparkakorna eller kör dem kort i mixer. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg. Ta ut och låt kallna.
- Blanda ost och kesella.
Fyll pajskalet med krämen.
Garnera med bär och frukt.
Tag av springformen försiktigt.
Kockens kommentar
Använd valfria bär och frukter eller pepparkakssmulor till garneringen.
Fler cheesecakerecept
Fler recept inom Julbak
Liknande recept som Pepparkakscheesecake
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Julbullar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mandelkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kanelkringlor
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Peppargranar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julcupcakes
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saftiga lussebullar med kesella
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Vörtbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia