Lägg till ingredienser

Antal kringlor: 20

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Vispgrädde

4.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

dl

Kanel

2.5 

tsk

 

Garnering:

 

Vatten

 

 

Mandelspån

 

 

 

Kockskolan:

 

Om brödkringlor >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Om kringlor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2271 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 23 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 150.0 gram 48%

Strösocker 2.0 msk 5%

Vispgrädde 4.0 msk 9%

Vetemjöl 4.0 dl 37%

Kanel 2.5 tsk 0%

 

Garnering:

Vatten 0%

Mandelspån 0%

 

Kockskolan:

Om brödkringlor > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Om kringlor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg. Rulla längder. Forma till kringlor.
  3. Pensla med vatten. Strö över flagad mandel. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.

Kockens kommentar

För detaljerad beskrivning av tillagning, se recept > Vetebullar, kanelbullar.

Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bak­verk i form av en dubbel båge vars ändar korsar var­andra och bildar öglor". En ring eller hjärta med korslagda armar om man så tycker. Läs mer > Om vetekringlor.

Alternativ

Vetebullar, kanelbullar

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Kanelkringlor