Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2271 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 150.0 gram 48%
Strösocker 2.0 msk 5%
Vispgrädde 4.0 msk 9%
Vetemjöl 4.0 dl 37%
Kanel 2.5 tsk 0%
Garnering:
Vatten 0%
Mandelspån 0%
Kockskolan:
Om brödkringlor > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Om kringlor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg. Rulla längder. Forma till kringlor.
- Pensla med vatten. Strö över flagad mandel. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.
Kockens kommentar
För detaljerad beskrivning av tillagning, se recept > Vetebullar, kanelbullar.Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". En ring eller hjärta med korslagda armar om man så tycker. Läs mer > Om vetekringlor.
Alternativ
Fler recept inom Julbak
Liknande recept som Kanelkringlor
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Julbullar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mandelkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kanelkringlor
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Peppargranar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julcupcakes
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saftiga lussebullar med kesella
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Vörtbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia