Lägg till ingredienser

Antal halvstora: 36

Pepparkaksdeg färdig

1.0 

förp.

 

Kristyr:

 

Florsocker

4.5 

dl

Äggvita

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3414 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 78%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 22 gram)

Ingredienser

Visa:

Pepparkaksdeg färdig 1.0 förp. 68%

 

Kristyr:

Florsocker 4.5 dl 32%

Äggvita 1.0 styck 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer.

  3. Lägg pepparkakorna på smord plåt (alt. använd bakplåtspapper). Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.

  4. Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.

Kockens kommentar

Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader.

PASSAR TILL

Hemgjord pepparkaksdeg

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Pepparkakor