Lägg till ingredienser

Anta cupcakes: 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Vetemjöl

3.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Saffran

1.0 

förp.

 

Smör rumsvarmt

60.0 

gram

Florsocker

5.0 

dl

Citronjuice

1.0 

msk

Färskost

100.0 

gram

Marsipan färdig }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 361

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4661 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 2.5 dl 20%

Smör normalsaltat 100.0 gram 16%

Mjölk 1.0 dl 1%

Vetemjöl 3.5 dl 16%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Saffran 1.0 förp. 0%

 

Smör rumsvarmt 60.0 gram 9%

Florsocker 5.0 dl 26%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Färskost 100.0 gram 6%

Marsipan färdig } 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ägg och socker vitt. Smält smör. Häll i mjölk och saffran i smöret. Blanda med äggsmeten.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i äggblandningen. Blanda i citronsaft och citronskal. Spritsa ut i muffinsformar. Baka i cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  4. Rör ihop smör, florsocker, citron och färskost så det blir krämigt. Bred frostingen på cupcakesen. Kavla ut röd eller grön marsipan. Stansa ut valfria figurer. Lägg på frostingen. Garnera med sockerpärlor eller dylikt.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Julcupcakes