Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål strimlad 1.0 kilo 27%
Morot 3.0 styck 11%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Purjolök 0.5 styck 3%
Socker (strösocker) 0.5 dl 17%
Vinäger 1.0 dl 3%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 36%
Vatten 0.5 dl 0%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Strimla och riv grönsakerna, gärna i matberedare. Blanda samman i en skål.
- Koka upp en lag av socker/strösötmedel, vinäger, olja och vatten. Häll lagen över salladen och blanda väl.
- Låt gärna stå över natten och den blir bara godare för varje dag. Står sig gott och väl en vecka i kyl om grönsakerna är fräscha.
Kockens kommentar
Vill du slaka vitkålen, så att den är lättare att tåla för magen, finns två sätt:1. Slå hett vatten över den strimlade kålen,lägg på en tallrik och låt dra i minst 10 minuter.
2. Slå kallt vatten över den strimlade kålen, lägg på en tallrik och låt stå över natten.
Vill du ha mindre kalorier och en mindre söt sallad, minska/ta bort sockret eller ersätt med strösötmedel eller byt ut till råsocker som ger mindre sötma.
Denna sallad är suveränt god till Cambrridge varma soppor och även som pålägg på knäckebröd.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Smalsallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan