Smalsallad

Foto: Medlemsrecept

Smalsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vitkål strimlad

1.0 

kilo

Morot

3.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Socker (strösocker)

0.5 

dl

Vinäger

1.0 

dl

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Vatten

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål strimlad 1.0 kilo 27%

Morot 3.0 styck 11%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Purjolök 0.5 styck 3%

Socker (strösocker) 0.5 dl 17%

Vinäger 1.0 dl 3%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 36%

Vatten 0.5 dl 0%

Tillagning

  1. Strimla och riv grönsakerna, gärna i matberedare. Blanda samman i en skål.
  2. Koka upp en lag av socker/strösötmedel, vinäger, olja och vatten. Häll lagen över salladen och blanda väl.
  3. Låt gärna stå över natten och den blir bara godare för varje dag. Står sig gott och väl en vecka i kyl om grönsakerna är fräscha.

Kockens kommentar

Vill du slaka vitkålen, så att den är lättare att tåla för magen, finns två sätt:

1. Slå hett vatten över den strimlade kålen,lägg på en tallrik och låt dra i minst 10 minuter.

2. Slå kallt vatten över den strimlade kålen, lägg på en tallrik och låt stå över natten.

Vill du ha mindre kalorier och en mindre söt sallad, minska/ta bort sockret eller ersätt med strösötmedel eller byt ut till råsocker som ger mindre sötma.

Denna sallad är suveränt god till Cambrridge varma soppor och även som pålägg på knäckebröd.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Smalsallad