Fisksoppa med torsk, lax och skaldjur

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisksoppa med torsk, lax och skaldjur

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

300.0 

gram

Laxfilé

300.0 

gram

Blåmusslor med skal

12.0 

styck

Kräftstjärtar kokta

130.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Purjolök

0.5 

styck

Morötter

2.0 

styck

Skaldjursfond konc.

2.0 

msk

Vatten

8.0 

dl

Tomatjuice

2.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2559 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 627 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 300.0 gram 9%

Laxfilé 300.0 gram 21%

Blåmusslor med skal 12.0 styck 4%

Kräftstjärtar kokta 130.0 gram 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Purjolök 0.5 styck 1%

Morötter 2.0 styck 2%

Skaldjursfond konc. 2.0 msk 3%

Vatten 8.0 dl 0%

Tomatjuice 2.0 dl 2%

Grädde 3.0 dl 42%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Lägg i stekkastrull och fräs i smör. Slå på fond, vatten och juice. Låt koka i 5 minuter.
  3. Skrubba musslor. Skölj och skär purjolöken i cirka 2 centimeter stora bitar. Skär morötter i valfri form. Skär fisken i halvstora bitar.
  4. Lägg morötterna i grytan. Sedan pujolöken och musslorna. Slå i grädde. Koka ihop lite.
  5. Lägg i fisken. Låt koka upp och dra åt sidan. Lägg i kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera i djupa tallrikar.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisksoppa med torsk, lax och skaldjur