Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 353
 
    
                Kcal / portion: 291
 
    
                GBR (GI) / port: 11
Recept: 6986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 15.0 dl 45%
Strösocker 1.0 dl 5%
Salt 0.8 tsk 0%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Mjölk 5.0 dl 4%
Fyllning:
Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%
Kanel 2.0 msk 0%
Strösocker 1.0 dl 5%
Choklad 75.0 gram 6%
Garnityr:
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Råsocker 0%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Blanda mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk i en blandarbunke. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. 
- Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila i 30 minuter under en bakduk.
- Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör socker och kanel. Bred ut den på degen. Riv choklad över.
- Forma: Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda remsor. Skär ett jack på mitten. Snurra. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Garnera: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla snurrorna med ägg. Strö över råsocker.
- Grädda i 8-10 minuter. Tag ur och ut och låt svalna på galler under bakduk.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en variant av Enkelsnurra med 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Passar till
Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Chokladsnurror av vetebrödsdeg
- 
                
                    Vetelängd, kanellängd grundreceptTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    KanelkransTid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stjärnkrans med eller utan saffranTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i formSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Vetebullar, kanelbullar (knutar)Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen 
- 
                
                    Så formas vetebullar till snäckor och knutarSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Så bakas veteknutar och vetekringlorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kardemummabullar med vaniljTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              