Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 291

GBR (GI) / port: 11
Recept: 6986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 15.0 dl 45%
Strösocker 1.0 dl 5%
Salt 0.8 tsk 0%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Mjölk 5.0 dl 4%
Fyllning:
Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%
Kanel 2.0 msk 0%
Strösocker 1.0 dl 5%
Choklad 75.0 gram 6%
Garnityr:
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Råsocker 0%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Blanda mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk i en blandarbunke. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter.
- Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila i 30 minuter under en bakduk.
- Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör socker och kanel. Bred ut den på degen. Riv choklad över.
- Forma: Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda remsor. Skär ett jack på mitten. Snurra. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Garnera: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla snurrorna med ägg. Strö över råsocker.
- Grädda i 8-10 minuter. Tag ur och ut och låt svalna på galler under bakduk.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en variant av Enkelsnurra med 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Passar till
Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Chokladsnurror av vetebrödsdeg
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelkrans
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stjärnkrans med eller utan saffran
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vetebullar, kanelbullar (knutar)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kardemummabullar med vanilj
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan