Chokladsnurror av vetebrödsdeg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladsnurror av vetebrödsdeg

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 24

Vetemjöl

15.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Salt

0.8 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Jäst färsk

50.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

 

Fyllning:

 

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Kanel

2.0 

msk

Strösocker

1.0 

dl

Choklad

75.0 

gram

 

Garnityr:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

Råsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 291

GBR (GI) / port: 11

Recept: 6986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 83 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 15.0 dl 45%

Strösocker 1.0 dl 5%

Salt 0.8 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Mjölk 5.0 dl 4%

 

Fyllning:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 16%

Kanel 2.0 msk 0%

Strösocker 1.0 dl 5%

Choklad 75.0 gram 6%

 

Garnityr:

Ägg till pensling 1.0 styck 1%

Råsocker 0%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk i en blandarbunke. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter.
  2. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila i 30 minuter under en bakduk.
  3. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör socker och kanel. Bred ut den på degen. Riv choklad över.
  4. Forma: Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda remsor. Skär ett jack på mitten. Snurra. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 225°C.
  6. Garnera: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla snurrorna med ägg. Strö över råsocker.
  7. Grädda i 8-10 minuter. Tag ur och ut och låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en variant av Enkelsnurra med 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Passar till

Vetebullar grundrecept

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Chokladsnurror av vetebrödsdeg