Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 0
Recept: 526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hizikialger torkad } 20.0 gram 11%
Tamarisoja } 0.5 dl 7%
Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 10%
Furikakekrydda 0.5 tsk 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 43%
Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 5%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 9%
Ger 1 mussla per portion
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka hiziki enligt anvisning på förpackning.
Låt svalna. Slå på tamarisoja. - Strö furikake över pilgrimsmusslorna.
Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida. - Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan