Sesamlax på asiatisk grönt

Foto: Lina Eriksson, Norsk Fisk ¤

Sesamlax på asiatisk grönt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé med skinn

700.0 

gram

Äggnudlar torkad

250.0 

gram

Wokgrönsaker fryst }

250.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Broccoli

1.0 

styck

Pak Choy

2.0 

styck

Sojaolja el. majsolja

3.0 

msk

Sesamfrön

1.0 

msk

 

Sås

 

 

 

Jordnötter

1.0 

dl

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Currypasta röd }

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Strösocker

2.0 

tsk

Ättika 12%

1.0 

tsk

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3918 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 878 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé med skinn 700.0 gram 32%

Äggnudlar torkad 250.0 gram 25%

Wokgrönsaker fryst } 250.0 gram 2%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Broccoli 1.0 styck 2%

Pak Choy 2.0 styck 1%

Sojaolja el. majsolja 3.0 msk 9%

Sesamfrön 1.0 msk 1%

 

Sås 

Jordnötter 1.0 dl 10%

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 9%

Currypasta röd } 1.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Strösocker 2.0 tsk 1%

Ättika 12% 1.0 tsk 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka upp vatten. Låt nudlar koka 3 minuter. Skölj i kallt vatten.
  3. Skär lax i mellanstora bitar. Blanda soja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
  4. Dela broccoli i små buketter. Skiva paprika och pak choi i bitar. Stek broccoli, paprika och pakchoi tillsammans med wokgrönsaker på plåt 20 minuter i ugn.
  5. Tillsätt väl avrunna äggnudlar. Toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 minuter.
  6. Finhacka jordnötter. Koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna, utom lime. på svag värme i 10 minuter. Smaka av med limesaft. Servera jordnötssåsen i en skål.

Kockens kommentar

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Sesamlax på asiatisk grönt