Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3918 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 700.0 gram 32%
Äggnudlar torkad 250.0 gram 25%
Wokgrönsaker fryst } 250.0 gram 2%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Broccoli 1.0 styck 2%
Pak Choy 2.0 styck 1%
Sojaolja el. majsolja 3.0 msk 9%
Sesamfrön 1.0 msk 1%
Sås
Jordnötter 1.0 dl 10%
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 9%
Currypasta röd } 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Strösocker 2.0 tsk 1%
Ättika 12% 1.0 tsk 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Om nudlar > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka upp vatten. Låt nudlar koka 3 minuter. Skölj i kallt vatten.
- Skär lax i mellanstora bitar. Blanda soja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
- Dela broccoli i små buketter. Skiva paprika och pak choi i bitar. Stek broccoli, paprika och pakchoi tillsammans med wokgrönsaker på plåt 20 minuter i ugn.
- Tillsätt väl avrunna äggnudlar. Toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 minuter.
- Finhacka jordnötter. Koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna, utom lime. på svag värme i 10 minuter. Smaka av med limesaft. Servera jordnötssåsen i en skål.
Kockens kommentar
Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Sesamlax på asiatisk grönt
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan