Lågtempad lax med svamp i dill

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Lågtempad lax med svamp i dill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Champinjoner

400.0 

gram

Dill finhackad

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Stenbitsrom röd ¤

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Utrustning

 

 

 

Plastfilm

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 379

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1517 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 72%

Olivolja 1.0 msk 7%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Champinjoner 400.0 gram 7%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 13%

Stenbitsrom röd ¤ 0%

Salt och peppar 0%

 

Utrustning 

Plastfilm Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Gnid in laxen med salt, peppar, olivolja och citronskal. Täck en ugnsform med plastfolie. Stick in en termometer i fiskens mitt. Baka i ugnen till en innertemperatur på 40°C.
  3. Stek svamp i smör. Tillsätt dill innan servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med fisken. Toppa med lite rom och dillvippor.

Kockens kommentar

När du tillagar laxen på låg temperatur blir den saftigare och därför godare även dagen efter.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lågtempad lax med svamp i dill