Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 379

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1517 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 72%
Olivolja 1.0 msk 7%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Champinjoner 400.0 gram 7%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 13%
Utrustning
Plastfilm Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Gnid in laxen med salt, peppar, olivolja och citronskal. Täck en ugnsform med plastfolie. Stick in en termometer i fiskens mitt. Baka i ugnen till en innertemperatur på 40°C.
- Stek svamp i smör. Tillsätt dill innan servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med fisken. Toppa med lite rom och dillvippor.
Kockens kommentar
När du tillagar laxen på låg temperatur blir den saftigare och därför godare även dagen efter.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lågtempad lax med svamp i dill
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan