Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1040 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 600.0 gram 16%
Smålök 4.0 styck 7%
Smör normalsaltat 100.0 gram 70%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Bladpersilja 50.0 gram 2%
Aluminiumfolie Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och skär smålök i mindre bitar. Blanda svamp och lök.
- Klipp till ark av aluminiumfolie, cirka 20 x 20 centimeter. Fördela ut svampen och löken jämt på dom.
- Skala och finhacka vitlök. Riv skalet på citron. Blanda med smör. Smaka av med salt och peppar. Klicka på smöret på svampblandnigen. Hacka persilja och strö över. Förslut paketen noga.
- Sätt in i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Det här fungerar utmärkt att äta som lättlunch med ett gott bröd och lite sallad till. Eller på fisketuren t ex, släng på grillen och ät dagens fångst till.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Svamp i folie med citron och vitlökssmör
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon