Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤
Baguette med kallrökt lax, färskost, gurka, rödlök och pepparrot
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 194
Kcal / portion: 539
GBR (GI) / port: 8
Recept: 2155 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Baguette mini 4.0 styck 33%
Lax kallrökt skivad 8.0 skivor 26%
Färskost 100.0 gram 13%
Rödlök 0.5 styck 1%
Rödvinsvinäger 2.0 msk Äts ej
Gurka 0.5 styck 1%
Romansallat 1.0 kruka 1%
Pepparrot 5.0 cm 2%
Dill 4.0 kvistar 0%
Olivolja 4.0 msk 21%
Peppar 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva rödlök. Lägg i marinad med vinäger. Låt stå minst 10 minuter. Skiva gurka.
- Dela minibaguetterna. Bred på färskost. Lägg på salladsblad, lax, gurka och några skivor rödlök. Riv över rikligt med pepparrot. Ringla på olivolja. Peppra. Avsluta med en dillkvist.
Kockens kommentar
Får vi föreslå en baquette med kallrökt lax och pepparot till pick-nicken? Du gör den på ett kick, sen är det bara ut och njuta av naturen.Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Baguette med kallrökt lax, färskost, gurka, rödlök och pepparrot
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan