
Japansk Curry Rice
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 50
Recept: 3277 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 300.0 gram 9%
Gul lök 1.0 styck 2%
Potatis 2.0 styck 4%
Morot 2.0 styck 2%
Vatten 8.0 dl 0%
Ris 9.0 dl 80%
Curry roux 100.0 gram 3%
Skapat av: Kaveldunet
Tillagning
- Skala potatisen och morötterna.
- Skär kött, morötter och potatis i munstora bitar. Skär löken i 1 cm tjocka klyftor.
- Värm lite vegetabilisk olja i en djup kastrull och fräs fläsket.
- Lägg i lök, potatis och morötter och fräs tillsammans.
- Häll vattnet i pannan och låt koka upp.
- Sänk värmen till låg. Sjud i 30-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort eventuellt skum som stiger till ytan.
- Tillsätt Curry Roux och låt sjuda i ca: 10 minuter.
- Servera Curryn över ångkokt ris.
Kockens kommentar
Har inte testat detta Recept ännu. Använd på egen risk! <3Curry Rice är nästan som en nationalrätt i Japan. Éftersom den är så enkel att tillaga till skillnad från många andra rätter i Japan så är rätten väldigt populär.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Japansk Curry Rice
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: