Japansk Curry Rice

Japansk Curry Rice

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

2.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Ris

9.0 

dl

Curry roux

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 50

Recept: 3277 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 910 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 300.0 gram 9%

Gul lök 1.0 styck 2%

Potatis 2.0 styck 4%

Morot 2.0 styck 2%

Vatten 8.0 dl 0%

Ris 9.0 dl 80%

Curry roux 100.0 gram 3%

Skapat av: Kaveldunet

Tillagning

  1. Skala potatisen och morötterna.
  2. Skär kött, morötter och potatis i munstora bitar. Skär löken i 1 cm tjocka klyftor.
  3. Värm lite vegetabilisk olja i en djup kastrull och fräs fläsket.
  4. Lägg i lök, potatis och morötter och fräs tillsammans.
  5. Häll vattnet i pannan och låt koka upp.
  6. Sänk värmen till låg. Sjud i 30-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort eventuellt skum som stiger till ytan.
  7. Tillsätt Curry Roux och låt sjuda i ca: 10 minuter.
  8. Servera Curryn över ångkokt ris.

Kockens kommentar

Har inte testat detta Recept ännu. Använd på egen risk! <3

Curry Rice är nästan som en nationalrätt i Japan. Éftersom den är så enkel att tillaga till skillnad från många andra rätter i Japan så är rätten väldigt populär.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Japansk Curry Rice