Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil

Foto: Altia folkOfolk

Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Mangold

500.0 

gram

Bönor färska

200.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Västervikssenap (sötstark)

1.0 

dl

Gräddfil

2.0 

dl

Dillkronor }

3.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bäska Droppar

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 1

Recept: 853 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 224 gram)

Ingredienser

Visa:

Mangold 500.0 gram 11%

Bönor färska 200.0 gram 7%

Rödlök 2.0 styck 15%

Västervikssenap (sötstark) 1.0 dl 30%

Gräddfil 2.0 dl 32%

Dillkronor } 3.0 styck 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning (15 min )

  1. Låt gräddfil bli rumsvarm. Skala och skär rödlök i tunna båtar. Klipp dillkronor i små buketter. Skär mangold i 3x3 centimeter stora bitar och ställ åt sidan.
  2. Ansa bönor. Förväll i saltat vatten. Lägg dem åt sidan på en handduk och låt kokvattnet stå kvar på spisen.
  3. Blanda senap och gräddfil med dillkronor och saften från citron. Lägg bönor, lök och senapsblandningen i en stor, rymlig skål.
  4. Doppa mangolden tio sekunder i det kokande vattnet. Låt rinna av i ett durkslag. Klappa mangolden torr med papper. Blanda snabbt med resten av ingredienserna. Krydda väl med salt och svartpeppar. Servera genast.

Kockens kommentar

Använd blandade trädgårdsbönor, exempelvis vaxbönor, skärbönor eller bondbönor.

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil