Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

500.0 

gram

Blåmusslor med skal

1.0 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Fänkål

1.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Fiskbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Passerade tomater

1.0 

burk

Saffran

0.5 

gram

Apelsin hel

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 746 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 500.0 gram 36%

Blåmusslor med skal 1.0 kilo 14%

Gul lök 1.0 styck 2%

Fänkål 1.0 styck 3%

Olivolja 3.0 msk 14%

Torrt vitt vin 2.0 dl 6%

Fiskbuljongtärning 2.0 styck 2%

Vatten 8.0 dl 0%

Passerade tomater 1.0 burk 3%

Saffran 0.5 gram 0%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skrubba rent musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
  2. Strimla lök och fänkål fint. Lägg i en kastrull. Häll i olja. Tillsätt saffran. Fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
  3. Lägg i musslorna. Fräs ytterligare några minuter. Häll på vin, vatten och passerade tomater. Sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
  4. Ta 0,5 msk rivet apelsinskal per apelsin och juice från hela apelsinen. Häll det i kastrullen. Låt småkoka i 20 minuter.
  5. Skär upp lax i kuber. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg i laxbitarna. Låt koka i 2 minuter under lock (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder). Servera med lite dill och ett gott bröd.

Kockens kommentar

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Mustig laxsoppa