Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 500.0 gram 36%
Blåmusslor med skal 1.0 kilo 14%
Gul lök 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 3%
Olivolja 3.0 msk 14%
Torrt vitt vin 2.0 dl 6%
Fiskbuljongtärning 2.0 styck 2%
Vatten 8.0 dl 0%
Passerade tomater 1.0 burk 3%
Saffran 0.5 gram 0%
Apelsin hel 1.0 styck 3%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skrubba rent musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
- Strimla lök och fänkål fint. Lägg i en kastrull. Häll i olja. Tillsätt saffran. Fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
- Lägg i musslorna. Fräs ytterligare några minuter. Häll på vin, vatten och passerade tomater. Sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
- Ta 0,5 msk rivet apelsinskal per apelsin och juice från hela apelsinen. Häll det i kastrullen. Låt småkoka i 20 minuter.
- Skär upp lax i kuber. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg i laxbitarna. Låt koka i 2 minuter under lock (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder). Servera med lite dill och ett gott bröd.
Kockens kommentar
Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Mustig laxsoppa
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: