Matjessill med äggrulle och rädisa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matjessill med äggrulle och rädisa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Matjessill

4.0 

filéer

 

Ägg

4.0 

styck

Kapris

0.5 

dl

Gräslök

1.0 

kruka

Pepparrot färsk

4.0 

cm

Smör normalsaltat

30.0 

gram

 

Rädisor

4.0 

styck

Dill

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1135 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 148 gram)

Ingredienser

Visa:

Matjessill 4.0 filéer 50%

 

Ägg 4.0 styck 22%

Kapris 0.5 dl 1%

Gräslök 1.0 kruka 1%

Pepparrot färsk 4.0 cm 3%

Smör normalsaltat 30.0 gram 19%

 

Rädisor 4.0 styck 1%

Dill 0%

Tillagning (40 min )

  1. Koka ägg i 8-9 minuter. Grovhacka kapris. Skala och riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn. Skär gräslök fint. Riv pepparrot fint.
  2. Lägg smör i en kastrull. Koka tills det börjar dofta rostade nötter. Sila genast försiktigt över i en bunke.
  3. Blanda allt och fixera med hjälp av plastfolie till en korv. Ställ in i kylen tills den är kall.
  4. Lägg upp matjessill på ett fat. Skär rullen i ”puckar”. Hyvla rädisor väldigt tunt. Lägg på ”äggpuckarna” garnera med rädisor och fina dillvippor.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Matjessill med äggrulle och rädisa