Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Tonfisk i vatten konserv

3.0 

burkar

Sockerärter

150.0 

gram

Kronärtskocksbotten }

1.0 

burk

Cocktailtomater

18.0 

styck

Bacon

12.0 

skivor

Färskpotatis små

600.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Rädisor

12.0 

styck

 

Olivolja

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2727 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfisk i vatten konserv 3.0 burkar 17%

Sockerärter 150.0 gram 2%

Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%

Cocktailtomater 18.0 styck 2%

Bacon 12.0 skivor 27%

Färskpotatis små 600.0 gram 13%

Ägg 3.0 styck 7%

Rädisor 12.0 styck 1%

 

Olivolja 1.0 dl 28%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Flingsalt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.

  2. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.

  3. Skär ner bacon. Stek det knaprigt. Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.

  4. Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Tonfisksallad med bacon och färskpotatis