Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2727 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfisk i vatten konserv 3.0 burkar 17%
Sockerärter 150.0 gram 2%
Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%
Cocktailtomater 18.0 styck 2%
Bacon 12.0 skivor 27%
Färskpotatis små 600.0 gram 13%
Ägg 3.0 styck 7%
Rädisor 12.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 28%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.
- Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.
- Skär ner bacon. Stek det knaprigt. Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.
- Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre