Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2641 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 8%
Chèvre 150.0 gram 20%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Körsbärstomater 200.0 gram 2%
Spagetti 300.0 gram 40%
Olivolja 0.8 dl 21%
Örtkryddor finhackad 2.0 dl 0%
Pinjenötter 0.5 dl 8%
Kockskolan:
Om spagetti > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (15 min )
- Tina räkor om frysta. Koka spagetti i saltat vatten.
- Skär bort eventuella kanter på getost. Smula och ställ åt sidan så länge. Skala och finhacka vitlök. Halvera tomater.
- Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivolja cirka 2 minuter utan att den får färg. Tillsätt tomater och örter. Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
- Blanda såsen med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.
Kockens kommentar
Du kan göra mycket gott om du har lite Norska Räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Spagetti med räkor, tomat och getost
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan