Spagetti med räkor, tomat och getost

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Spagetti med räkor, tomat och getost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

200.0 

gram

Chèvre

150.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Körsbärstomater

200.0 

gram

Spagetti

300.0 

gram

Olivolja

0.8 

dl

Örtkryddor finhackad

2.0 

dl

Pinjenötter

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2641 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 8%

Chèvre 150.0 gram 20%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Körsbärstomater 200.0 gram 2%

Spagetti 300.0 gram 40%

Olivolja 0.8 dl 21%

Örtkryddor finhackad 2.0 dl 0%

Pinjenötter 0.5 dl 8%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om spagetti > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Tina räkor om frysta. Koka spagetti i saltat vatten.
  2. Skär bort eventuella kanter på getost. Smula och ställ åt sidan så länge. Skala och finhacka vitlök. Halvera tomater.
  3. Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivolja cirka 2 minuter utan att den får färg. Tillsätt tomater och örter. Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
  4. Blanda såsen med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.

Kockens kommentar

Du kan göra mycket gott om du har lite Norska Räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Spagetti med räkor, tomat och getost