Lägg till ingredienser

Antal bröd: 15

Vetemjöl

14.0 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Rapsolja

0.3 

dl

Vatten

5.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

 

Nötfärs

700.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Passerade tomater

1.0 

burk

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Frityrolja till fritering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 14

Recept: 4885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 14.0 dl 61%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Rapsolja 0.3 dl 5%

Vatten 5.0 dl 0%

Salt 2.0 tsk 0%

 

Nötfärs 700.0 gram 26%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Passerade tomater 1.0 burk 1%

Matolja till stekning 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Frityrolja till fritering 0%

Tillagning (2 tim )

  1. Lös jäst i vatten. Blanda med rapsolja och salt. Blanda i mjöl en bit i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek färs i olja. Tillsätt löken. Slå på tomater. Koka tills vätskan nästan kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör bollar av degen. Tryck till och lägg på köttfärs. Vik upp kanterna och nyp till. Ställ att jäsa på mjölad bänk med skarven neråt i cirka 30 minuter.
  4. Värm olja i en stekpanna med höga kanter, 3-4 cm olja. Lägg i degknytena och stek 3-4 minuter på varje sida, vakta hela tiden. Klara att servera.

Kockens kommentar

När jag var i Ryssland och jobbade med Tre Kronor gjorde dom det här brödet till bortsj i hotellköket, jag har gjort ungefär som jag tror att dom gjorde. Det var fantastiskt gott minns jag och nästan det enda jag åt där.

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Fyllt bröd