Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 14
Recept: 4885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 14.0 dl 61%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Rapsolja 0.3 dl 5%
Vatten 5.0 dl 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Nötfärs 700.0 gram 26%
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Passerade tomater 1.0 burk 1%
Matolja till stekning 2.0 msk 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Lös jäst i vatten. Blanda med rapsolja och salt. Blanda i mjöl en bit i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek färs i olja. Tillsätt löken. Slå på tomater. Koka tills vätskan nästan kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
- Gör bollar av degen. Tryck till och lägg på köttfärs. Vik upp kanterna och nyp till. Ställ att jäsa på mjölad bänk med skarven neråt i cirka 30 minuter.
- Värm olja i en stekpanna med höga kanter, 3-4 cm olja. Lägg i degknytena och stek 3-4 minuter på varje sida, vakta hela tiden. Klara att servera.
Kockens kommentar
När jag var i Ryssland och jobbade med Tre Kronor gjorde dom det här brödet till bortsj i hotellköket, jag har gjort ungefär som jag tror att dom gjorde. Det var fantastiskt gott minns jag och nästan det enda jag åt där.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Fyllt bröd
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan