Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5587 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Smör normalsaltat 150.0 gram 20%
Mjölk 5.0 dl 5%
Strösocker 1.0 dl 7%
Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Vetemjöl 12.0 dl 45%
Fyllning:
Smör normalsaltat 30.0 gram 4%
Mandelmassa färdig 70.0 gram 6%
Rabarber fryst 1.0 stjälk 0%
Kanel 2.0 msk 0%
Garnering:
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Mandelspån 1.0 dl 4%
Pärlsocker 1.0 dl 6%
Kockskolan:
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Deg: Smula jäst i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk, låt bli cirka 37°C, fingervarmt.
- Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i cirka 10 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Fyllning: Riv mandelmassa. Hacka rabarber. Rör ihop smör, mandelmassa och kanel till fyllningen.
- Bullar: Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern. Rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210°C.
- Garnera: Vispa upp ägg i en kopp. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker.
- Grädda: Baka bullarna i 10-12 minuter.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.Fler recept inom Vetebröd, vetebullar
Liknande recept som Rabarberbullar
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelkrans
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stjärnkrans med eller utan saffran
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Vetebullar, kanelbullar (knutar)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Kanelbullar bakad med fördeg (snäckor)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så bakas veteknutar och vetekringlor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kardemummabullar med vanilj
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan