Lägg till ingredienser

Antal bullar: 24

Jäst färsk

50.0 

gram

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Kardemumma krossad

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Vetemjöl

12.0 

dl

 

Fyllning:

 

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Mandelmassa färdig

70.0 

gram

Rabarber fryst

1.0 

stjälk

Kanel

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Ägg till pensling

1.0 

styck

Mandelspån

1.0 

dl

Pärlsocker

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5587 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Smör normalsaltat 150.0 gram 20%

Mjölk 5.0 dl 5%

Strösocker 1.0 dl 7%

Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Vetemjöl 12.0 dl 45%

 

Fyllning:

Smör normalsaltat 30.0 gram 4%

Mandelmassa färdig 70.0 gram 6%

Rabarber fryst 1.0 stjälk 0%

Kanel 2.0 msk 0%

 

Garnering:

Ägg till pensling 1.0 styck 1%

Mandelspån 1.0 dl 4%

Pärlsocker 1.0 dl 6%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Smula jäst i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk, låt bli cirka 37°C, fingervarmt.
  2. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i cirka 10 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
  3. Fyllning: Riv mandelmassa. Hacka rabarber. Rör ihop smör, mandelmassa och kanel till fyllningen.
  4. Bullar: Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern. Rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 210°C.
  6. Garnera: Vispa upp ägg i en kopp. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker.
  7. Grädda: Baka bullarna i 10-12 minuter.

Kockens kommentar

 Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Rabarberbullar