
Oxfilé Strasbourgeoise
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2727 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oxfilé skivad 600.0 gram 27%
Smör normalsaltat 40.0 gram 11%
Hasselnötspotatis:
Potatis fast sort 1.0 kilo 23%
Hushållsmargarin 80% fett 100.0 gram 26%
Hasselnötter hackade 25.0 gram 6%
Tryffelsås:
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Köttbuljong avfettad 5.0 dl 1%
Madeira 1.0 dl 5%
Sojasås 1.0 tsk 0%
Tryffel skivad 30.0 gram 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Vattenkrasse 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skala potatisen och skär dem i strimlor, spola dem under vatten så att stärkelsen går ur. Låt rinna av och torka av.
- Stek potatisen i margarin på medelvärme ca 5-10 minuter vänd då och då. Vänd ner hasselnötterna, salta och peppra. Steka ytterligare 5 minuter.
- Ugn 225°C. Salta och peppra filén. Bryn den i halva smöret i en stekpanna, sätt in den i ugnen ca 8-10 minuter. Lyft bort filén.
- Smält resten av smöret i pannan, strö över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
- Lägg potatisen på ett fat, skär upp filén i skivor. Lägg upp filén på potatisbädden, häll lite sås över köttet och garnera med persilja och vattenkrasse.
Fler recept inom Oxfilé, tournedos
Liknande recept som Oxfilé Strasbourgeoise
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilé till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inbakad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan