Oxfilé Strasbourgeoise

Oxfilé Strasbourgeoise

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

600.0 

gram

Smör normalsaltat

40.0 

gram

 

Hasselnötspotatis:

 

 

 

Potatis fast sort

1.0 

kilo

Hushållsmargarin 80% fett

100.0 

gram

Hasselnötter hackade

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tryffelsås:

 

 

 

Vetemjöl

1.0 

msk

Köttbuljong avfettad

5.0 

dl

Madeira

1.0 

dl

Sojasås

1.0 

tsk

Tryffel skivad }

30.0 

gram

Persilja finhackad

2.0 

msk

Vattenkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2727 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 449 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 600.0 gram 27%

Smör normalsaltat 40.0 gram 11%

 

Hasselnötspotatis: 

Potatis fast sort 1.0 kilo 23%

Hushållsmargarin 80% fett 100.0 gram 26%

Hasselnötter hackade 25.0 gram 6%

Salt och peppar 0%

 

Tryffelsås: 

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Köttbuljong avfettad 5.0 dl 1%

Madeira 1.0 dl 5%

Sojasås 1.0 tsk 0%

Tryffel skivad } 30.0 gram 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Vattenkrasse 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär dem i strimlor, spola dem under vatten så att stärkelsen går ur. Låt rinna av och torka av.
  2. Stek potatisen i margarin på medelvärme ca 5-10 minuter vänd då och då. Vänd ner hasselnötterna, salta och peppra. Steka ytterligare 5 minuter.
  3. Ugn 225°C. Salta och peppra filén. Bryn den i halva smöret i en stekpanna, sätt in den i ugnen ca 8-10 minuter. Lyft bort filén.
  4. Smält resten av smöret i pannan, strö över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
  5. Lägg potatisen på ett fat, skär upp filén i skivor. Lägg upp filén på potatisbädden, häll lite sås över köttet och garnera med persilja och vattenkrasse.

Fler recept inom Oxfilé, tournedos

Liknande recept som Oxfilé Strasbourgeoise