Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1881 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Matvete 4.0 dl 56%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%
Salladslök 8.0 styck 2%
Persilja 1.0 knippe 1%
Paprika röd 2.0 styck 4%
Tomater 8.0 styck 7%
Gurka 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 20%
Lingon torrfrysta 225.0 gram 6%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka matvete enligt instruktionerna på paketet.
- Riv citronskal och pressa citronen. Blanda med matvetet. Ställ kallt.
- Tärna paprika, gurka och tomat. Hacka persilja. Skiva salladslök. Blanda allt med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över de frysta lingonen.
Kockens kommentar
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Sallad på matvete och citron
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian