Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lax kallrökt 200.0 gram 30%
Färskost 125.0 gram 25%
Kryddkrasse 1.0 förp. 1%
Pepparrot 3.0 cm 2%
Ärtskott 0%
Baguette, bagett 0.5 styck 24%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skiva baguette väldigt tunt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek brödskivorna tills de får färg. Låt rinna av på papper.
- Riv pepparrot. Blanda med ost och krasse.
- Lägg ut rökt lax på plastfilm. Lägg på en sträng färskost. Rulla ihop med hjälp av plastfilmen. Skär i skivor.
- Lägg laxskivor på brödflarnen. Toppa med lite ärtskott. Lägg upp på fat.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost och krasse (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan