Musselsandwich med äpple och lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musselsandwich med äpple och lök

Lägg till ingredienser

Portioner: 16

Musslor konserverade

360.0 

gram

Senap svensk

0.8 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Vinäger

0.2 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

0.5 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitt matbröd

16.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 222

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3559 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 85 gram)

Ingredienser

Visa:

Musslor konserverade 360.0 gram 8%

Senap svensk 0.8 dl 4%

Strösocker 3.0 msk 5%

Vinäger 0.2 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 0.5 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 45%

Dill 1.0 knippe 0%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 1%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitt matbröd 16.0 skivor 35%

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Lägg senap, socker, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt, under vispning, sakta matolja i en tunn stråle tills det tjocknar.
  2. Hacka dill. Rör ner. Grovhacka musselkött. Finhacka lök. Skiva äpple tunt. Blanda med såsen.
  3. Lägg lite av blandningen på hälften av bröden. Lägg på de övriga brödskivorna. Täck med en lätt fuktig handduk. Ställ in i kylen cirka 20 minuter, gärna med en lätt tyngd på.
  4. Kantskär brödet. Skär sedan i trianglar.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Musselsandwich med äpple och lök