Tagliatelle med tomat, spenat och pecorino

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tagliatelle med tomat, spenat och pecorino

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle färsk

400.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Babyspenat

1.0 

förp.

Olivolja

2.0 

msk

Pecorino ost 31%

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 6

Recept: 927 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle färsk 400.0 gram 57%

Tomater 4.0 styck 8%

Gul lök 1.0 styck 6%

King solo vitlök 1.0 styck 3%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Babyspenat 1.0 förp. 2%

Olivolja 2.0 msk 24%

Pecorino ost 31% 0%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (12 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.

  2. Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).

  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.

  4. Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren. 

  5. Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.

  6. Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.

Kockens kommentar

Tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Tagliatelle med tomat, spenat och pecorino