Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 6
Recept: 927 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle färsk 400.0 gram 57%
Tomater 4.0 styck 8%
Gul lök 1.0 styck 6%
King solo vitlök 1.0 styck 3%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Babyspenat 1.0 förp. 2%
Olivolja 2.0 msk 24%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.
- Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).
- Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.
- Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren.
- Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.
- Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.
Kockens kommentar
Tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Tagliatelle med tomat, spenat och pecorino
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre