Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Frikadeller med feta i tomatsås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 164
Kcal / portion: 741
GBR (GI) / port: 11
Recept: 2962 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 600.0 gram 39%
Sambal oelekpasta } 4.0 tsk 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Olivolja 2.0 msk 8%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Fetaost 200.0 gram 20%
Salt 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 29%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Blanda blandfärs, sambal oelek, tamarisoja, olivolja, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet.
- Rulla smeten till runda bollar. Stek i omgångar på medelhög temperatur till fin färg. Skaka pannan då och då.
- Häll krossade tomater över alla bollar i stekpannan. Koka på medelvärme cirka 5 minuter. Smula över feta den sista minuten. Servera med riset.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Frikadeller med feta i tomatsås
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre