Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 141
 
    
                Kcal / portion: 377
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 9%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 720.0 gram 37%
Smör normalsaltat 100.0 gram 48%
Tomater 2.0 styck 2%
Ägg 2.0 styck 8%
Bladpersilja 10.0 gram 0%
Pepparrot 4.0 cm 2%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Lägg torskfiléer i en form. Strö över lite salt. Låt ligga i cirka 10 minuter.
- Koka ägg i 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.
- Smält smör. Tärna tomater. Strimla persilja.
- Koka upp vatten i en låg och vid kastrull. Lägg i fisken när det kokar kraftigt. Dra genast av från plattan. Lägg på ett lock. Efter 5-6 minuter är fisken klar beroende på storlek. Tag upp och låt rinna av lite.
- Blanda smör, tomat, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på en tallrik. Skeda över smörblandningen. Riv färsk pepparrot över efter smak.
- Servera med nykokt potatis svängd i lite smör och flingsalt. Mums.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Torsk med tomat, ägg och pepparrot
- 
                
                    Röd linsgryta med stark korvTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Living pastaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk enkel spenatsoppa med äggTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bovetesallad med rucola och valnötterTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Bulgursallad med russin, aprikos och mandelTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Enkel carbonaragratängTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gräddig Tagliatelle med gorgonzolaTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pastasallad med chevre och rostade pinjenötterTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    GnocchisalladTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan 
- 
                
                    Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirapTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    